Прогноза: Таблетите ще изпреварят по продажби ноутбуците до 2016 година

2
20

NPD DisplaySearch публикуваха нова прогноза, която вещае, че до 2016 година таблетите ще изпреварят по продажби преносимите компютри. Една година по-късно, освен това, те ще вземат още по-голяма преднина пред ноутбуците. През 2017 година очакваният брой продадени таблети се очаква да бъде около 416 милиона.

За сравнение, очакваният брой продажби на таблети тази година ще е 121 милиона. Що се отнася до ноутбуците, прогнозираните от NPD продажби за 2017 година са 393 милиона. Тази година те би трябвало да достигнат до 208 милиона.

Главният двигател на продажбите на таблети ще продължават да бъдат развитите пазари като Северна Америка, Япония и Западна Европа. Само тези райони ще генерират около 66 процента от общите продажби, като дори в следващите пет години те ще държат не по-малко от 60% от пазара. До 2017 година доставките на таблети в развитите пазари ще надхвърлят 254 милиона от 80 милиона тази година.

Факторите, които ще направят таблетите още по-популярни, са увеличаващите им се PC възможности, дългият живот на батерията и мобилността. Отделно от това, в следващите няколко години таблетите ще се сдобият с много по-мощни многоядрени процесори, по-развити операционни системи, повече приложения и екрани с по-голяма резолюция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари