След официалния старт на продажбите на графичните карти AMD Radeon RX Vega 64, те веднага станаха дефицитни и изчезнаха както от онлайн, така и от офлайн магазините.

Някои анализатори счетоха, че причина за това е преди всичко недостатъчното производство на графични процесори Vega 10, които се произвеждат от GlobalFoundries, а многослойната бърза HBM2 памет – от Samsung и SK Hynix. Сега производителят официално обяви, че дефицитът на видеокартите се дължи на необичайно голямото търсене, а не с малките произведени партиди,

AMD не обича предварително да популяризира данните за продадените графични карти, като същото се отнася и за Radeon RX Vega 64. Но интернет порталът TweakTown успя да намери данни, предимно от доставчиците на компоненти за тези графични карти, относно броя произведени устройства.

Според тази информация, през последните две и половина седмици, AIB партньорите на AMD са предоставили на ритейлърите около 25 000 екземпляра на Radeon RX Vega. Важно е да се отбележи, че към днешен ден се продаваха единствено моделите Radeon RX Vega 64, а точно днес се очаква излизането на Radeon RX Vega 56, с по-добро съотношение цена/производителност.

Голямото търсене покачи цената на тези видеокарти в магазините и навярно AMD и партньорите ще успеят да наситят пазара с този продукт и цените ще слязат до препоръчителните.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари