Продажбите на видеокарти спаднаха с 19,2% през третото тримесечие

2
1027

Аналитичната агенция Jon Peddie Research публикува актуална информация за продажбите на видеокарти за третото тримесечие на тази година. В отчета са включени и интегрираните в процесорите графични ускорители. В сравнение със същия период на миналата година, пазарът се е свил с 2,2%. Най-голям е спадът на обикновените (add-in boards) видеокарти.

Според аналитиците, продажбите на графични карти за периода от месец юли до месец септември са намалели с 16% в сравнение с миналогодишните показатели и с 19,2% в сравнение с второто тримесечие на тази година. Както се очакваше, главната причина за спада на продажбите е спадът на тяхното търсена от хората, занимаващи се с добив на криптовалута.

Що се отнася до пазара на интегрираните графични ядра, през третото тримесечие има ръст от 10,6%. Intel е увеличил продажбите на вградените в процесорите графични ускорители с 13,1%. А Nvidia и AMD са продали съответно 4,3% и 6,8% повече графични процесори в сравнение с миналото тримесечие. Този ръст се дължи на по-високите продажби на лаптопи. Освен това, пазарът на десктоп компютри бележи 8,2% ръст, като 31,6% от продадените десктоп компютърни системи имат обикновени графични карти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Карта от среден клас не трябва да струва повече от 400-500лв, а от най-висок не повече от 800-900лв.
Иначе като се спука балонът ще продават картите на килограм.

Симеон
Симеон

1060 6G падна с 35 паунда в Англия.Аз си взех мойта преди 4 месеца