fbpx
4.6 C
София

Продажбите на геймърските компютри и монитори ще продължат да растат

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията International Data Corporation (IDC) публикува нова прогноза за световния пазар на персоналните компютри и геймърски монитори. Анализаторите смятат, че този сегмент ще продължи да расте през следващите години.

Вземат се предвид както настолните системи, така и геймърските лаптопи. Миналата година доставките на тези устройства в световен мащаб възлизат на приблизително 41,3 милиона единици. В същото време, през 2020 г. бяха продадени около 14,2 милиона гейм монитора.

Тази година, въпреки недостига на електронни компоненти, търсенето на игрови компютри и дисплеи продължава да расте. Така, през второто тримесечие са продадени общо 15,6 милиона устройства от тези категории, което е с 19,3% повече в сравнение с второто тримесечие на 2020 г.

През 2025 г., както прогнозира IDC, доставките на настолни компютри и геймърски лаптопи ще достигнат 52,3 милиона единици, а игровите монитори – 26,4 милиона единици. По този начин, CAGR ( средногодишния темп на растеж в сложни проценти) в тези сегменти ще бъде съответно 4,8% и 13,2%.

Отбелязва се също, че обемът на световния пазар на компютърните игри и дисплеите в парично изражение ще се увеличи от 43 милиарда долара през 2020 г. до над 60 милиарда долара през 2025 година. CAGR за този период се прогнозира да е 7,4%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Просто човек
Просто човек
2 месеца

За растеж в продажбите не бих посмял да говоря при положение ,че видео картите са дефицитни и се задава криза и при процесорите.Бих казал ,че бизнеса с лаптопи се разрасна покрай пандемията.Вярно е ,че съдя само регионално,но за геймър видео карта средна хубост на цена от 1800 лв(стойността на цял лаптоп среден клас ) е непосилно бреме.

Нови ревюта

Подобни новини