Продажбите на графичната карта GeForce GTX 1650 стартират на 22 април

0
396

През месец април серията видеокарти Nvidia Turing без хардуерната поддръжка на технологията за трасиране на лъчите, ще се допълни с още един модел, който е подходящ за геймъри с по-ограничен бюджет. Това е графичната карта GeForce GTX 1650, за която е известно само, че ще има 4 GB буферна GDDR5 памет, а останалите технически характеристики досега никъде не са се появили.

Преди време се появи информация, че тази графична карта ще излезе на пазара на 30-ти април. Според новите данни, публикувани от уеб изданието VideoCardz, което цитира AIB партньорите на производителя, новата графична карта трябва да се появи в магазините една седмица по-рано – на 22-ри април. Nvidia все още не е съобщила на медиите техническата информация за младшата Turing и засега официални технически характеристики няма.

Според изтеклата към днешен ден неофициална информация, GeForce GTX 1650 се базира на графичния процесор TU117, произвеждан чрез 12 нанометров технологичен процес. Той има 896 CUDA ядра и 128-битова шина на паметта и както вече казахме, 4 GB графична памет тип GDDR5. Препоръчителната цена на тази видеокарта е $179, което я прави директен конкурент на графичната карта AMD Radeon RX 580 8GB.

Дали GeForce GTX 1650 ще може ефективно да съперничи с AMD Polaris ще разберем след излизането на независимите тестове. Официалните данни за бързодействието на GeForce GTX 1650 се очаква да бъдат публикувани през следващите две седмици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за