Продажбите на процесорите Intel Kaby Lake се очаква да стартират през 2017 година

0
37

Intel вече се сблъска със забавяне на процесорите от фамилията Broadwell. Изглежда че същото ще се случи и с процесорите Kaby Lake и CannonLake, които се очаква да заменят фамилията Skylake.

 

Азиатските средства за масова информация съобщиха, че продажбите на процесорите Skylake може да продължат по-дълго от планираното. Причина за това е че към края на 2016 година на пазара ще се появи малка част от процесорите на фамилията Kaby Lake, а всички процесори от тази фамилия трябва да излязат едва към 2017 година. Както и процесорите Skylake, новите Kaby Lake ще се произвеждат чрез 14 нанометров технологичен процес, но ще имат значително подобрена архитектура. Разработването на новата архитектура се е оказало толкова сложно, че Intel ще забави продажбите на тези процесори. Тези процесори разполагат с хардуерната реализация на защитата на медийно съдържание HDCP 2.

Подобно на Skylake, новите процесори ще излизат на няколко етапа. В края на 2016 година ще бъдат представени процесорите Kaby Lake U с 2+2 процесорни ядра, а малко по-късно и 2+2 Kaby Lake Y. Процесорите с хардуерна HDCP 2.2 защита ще бъдат представени също в края на 2016 година, но техните продажби ще започнат през 2017 година. Десктоп-процесорите ще използват LGA1151 сокет и ще са съвместими със системната логика Z170 и Z180.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари