fbpx
17.8 C
София

Продажбите на LCD падат, продажбите на CRT растат

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Тайванската компания Market Intelligence Center (MIC), занимаваща се с анализи на пазара, публикува резултатите от свое изследване на пазара на монитори. Според данните се наблюдава интересна тенденция. На фона на низките обеми на продажби и общият упадък на пазара на TFT LCD-монитори и телевизори, за който в последно време много се пише и говори, се наблюдава значителен ръст в продажбите на монитори с обикновени електронно-лъчеви кинескопи (CRT). Това се случва за пръв път през последните няколко години.

Данните на MIC сочат, че в края на годината продажбите на CRT-монитори ще отбележат добър ръст. Нещо повече, повишеното търсене на този тип продукция и в известна степен липсата на готовност у производителите да отговорят на потребностите на пазара, доведоха до временен дефицит, в резултат на което цените на CRT-мониторите започнаха да растат. Преди една година, никой нямаше да повярва, ако му кажехте, че може да се получи такова нещо.

The Inquirer съобщава, че на фона на растящите цени значително се увеличават и постъпленията на тайванските производители на електронно-лъчеви кинескопи. За второто тримесечие на тази година продажбите на този вид продукти са донесли приходи на производителите от порядъка на 900 милиона долара. И въпреки, че тази тенденция не се запазва през последните три месеца, все пак производителите са надяват, че успешното второ тримесечие ще окаже благоприятно влияние на годишните резултати.

Източник: Днес+


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI Mate X3: най-тънкият сгъваем смартфон е в ръцете ни

В началото на надпреварата при сгъваемите смартфони изглеждаше, че HUAWEI винаги ще има свой собствен прочит на този вид устройства. Докато конкурентите залагаха на...

Подобни новини