Уеб-порталът DigiTimes съобщи, че съвсем скоро се очаква поскъпване на видеокартите. Освен увеличението на цените от твърде голямото търсене на видеокарти за добив на криптовалута, през следващите месеци ще има и увеличение на продажните цени.

Оказа се, че търсенето на графични карти за добив на цифрова валута не намалява така бързо, както се очакваше. Ето защо, през първото тримесечие на годината се очаква дефицит в доставките на графични процесори. Същото е положението и с графичната памет за видеокартите. Извънплановото производство на графични карти и компоненти за тях е по-скъпо и ще трябва да бъде заплатено от потребителите. Анализите показват, че съвсем скоро себестойността на картите от средния и горния сегмент ще се повиши с $5-$20.

Производителите считат, че повишението на цените няма да намали търсенето от страна на майнърите. В същото време, продажбите в геймърския сегмент могат осезателно да намалеят. Предполага се, че печалбите на производителите на видеокарти ще бъдат много по-високи в сравнение със същия период на миналата година.

В края на 2017 година нямаше намаление на търсенето на графични карти, което е типично за този сезон. Причини за това са голямото търсене на карти за добив на криптовалута и ръста в популярността на играта PlayerUnknown’s Battlegrounds в Китай.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари