Производител на PC кутии започна да сглобява кислородни апарати от тях в борбата срещу COVID-19

0
402

COVID-19 настъпва уверено във всяка страна по света и различни компании предявяват готовност да помагат в борбата срещу вируса. В това число влиза и Maingear, фирма за производство на компютърни кутии. Изглежда материалът подръка е напълно подходящ за монтирането в тях на апарати за изкуствена вентилация на белите дробове. Лекарите могат да започнат да доставят кислород на пациентите си в рамките на само 1.5 секунди.

Maingear използва свой стар дизайн на F131 кутията като корпус на новия си продукт LIV. Компонентите и софтуера вътре са благодарения на дизайн от Италия и Швейцария и чрез тях се осъществява автоматичното регулиране и избиране на конкретни режими. Създаден е тъчскрийн интерфейс за по-лесна работа от страна на медицинските лица.

За намаляване на цената Maingear работи изцяло с вече налични суровини. По думите на компанията, LIV може да се изгради за четвърт от цената на конвенционалните апарати за командно дишане. Не че устройството е евтино (приборите, предлагани сега на пазара, вече си струват десетки хиляди долари). Разликата обаче може да е от голямо значение за болници, работещи под натиска на голям наплив от болни от COVID-19.

По думите на Maingear, LIV още не може да бъде разпространяван на пазара. Устройството  трябва да получи одобрение от FDA за работа в САЩ. Компанията разговаря с представители на отделните щати и с лица от други държави. Тя има надежда, че LIV ще влезе в употреба преди върховия момент на заразяване с COVID-19 (който така или иначе е твърде близо).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари