Процесорите на Intel започнаха да поевтиняват преди излизането на чиповете AMD Ryzen

3
74

Въпреки че продажбите на новите процесори AMD Ryzen още не са започнали, корпорацията Intel започна да се готви за предстоящата ценова война във всички сегменти на пазара за десктоп процесори.

Няколко дни след анонса на трите нови процесора на AMD, много ритейлъри започнаха да понижават цените на целия асортимент процесори на Intel. Така например, американският електронен магазин Micro Center предлага за закупуване процесора Core i7-6950X с цена, цели $300 по-ниска от първоначалната. А флагманът от фамилията Kaby Lake-S – процесорът Core i7-7700K вече се продава при цена $299,99, която е с $80 по-ниска от предишната.

По всичко изглежда, че заплахата от процесорите AMD Ryzen се оказа по-опасна, отколкото очакваше ръководството на Intel. При всички случаи тази конкуренция ще е от голяма полза за потребителите. Да си припомним, че първите осемядрени процесори Ryzen 7 1800X, Ryzen 7 1700X и Ryzen 7 1700 вече могат да бъдат предварително поръчани при цена съответно, $499, $399 и $329.

По всичко личи, че AMD успя да осъществи сериозен пробив на процесорния пазар. Дори и да не сте почитател на „червения“ производител, резкият спад в цените на процесорите на Intel би трябвало да ви хареса.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Reality check
Reality check

Интересно, интересно… От Интел ще трябва малко да си преосмислят политиката си, че нещо много се оядоха и надуха напоследък. Особено във високия сегмент процесори, където скубеха безжалостно купувачите дълго време с космическите си цени. Притежател на процесор от Интел съм, но не и някакъв сляп фен, така че напълно приветствам завръщането на AMD.

Жоро
Жоро

Когато няма конкуренция а монопол се стига точно до това – Intel правят каквото си искат и слагат каквито си искат цени. малко като при видеокартите се получи. От това могат да спечелят само потребителите.

Oracle
Oracle

Ти да видиш …
Иде време за дебел ъпгрейд за по-малко парички 😉