Процесорите AMD Ryzen завземат азиатския пазар, Intel повече не е лидер

10
1086

По всичко личи, че излизането на процесорите Ryzen от трето поколение стана катализатор за взривното увеличаване дела на AMD на азиатския пазар. Финансовите отчети на някои от най-големите компании потвърждават тази тенденция.

Според публикуваната информация на уеб портала Danawa Research, който е използвал данните на най-големите ритейлъри на Южна Корея, веднага след появата на процесорите AMD Ryzen в магазините, пазарният дял на AMD е нараснал от 28,24% на 48,72%. А след няколко дни Intel (46,64%) е изгубил лидерската си позиция на този пазар и е отстъпил първенството на AMD (53,36%).

Интересът към чиповете на AMD рязко е нараснал, като е достигнал своя пик в деня на началото на продажбите на новите процесори от трето поколение.

Най-желаният за закупуване на азиатския пазар е процесорът Ryzen 7 3700X (10,34%), следван от Ryzen 5 3600 (8,23%), като челната тройка лидери приключва с добре познатият Ryzen 5 2600 (7,5%).

От процесорите на Intel най-популярни са Core i5-9400 (14,55%), на второ място е Core i7-9700K (9,08%), а Core i5-9600K е на трето място при най-търсените чипове на Intel.

Друг уеб ресурс, порталът BCN Ranking съобщи, че в Япония пазарният дял на процесорите на AMD е достигнал 50,5%, а този на Intel – 49,5%.

Очевидно е, че специалистите на AMD са успели да заинтересуват широката компютърна общественост със своите нови процесори. Всички очакват отговора на Intel.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Lisa с голямото Sushi
Lisa с голямото Sushi

Най-страшен е фактът, че AMD печели пазара на сървърни решения в Китай. Intel нямат друг избор освен да свалят цените ама много.

TGR
TGR

GO GO AMD.
Само дано не се „оцапат“ с ценовата политика за Европа.

Lisa с голямото Sushi
Lisa с голямото Sushi

Те вече сгафиха с цените в Европаcomment image

Михаил Великов
Михаил Великов

Нищо странно няма в това. Цените дадени от производител по принцип не включват ДДС. Именно заради това, винаги цените в европа са по-високи. За пример мога да дам 3900X, чиято цена за краен клиент с ддс в Плесио е 1149лв.

мхм
мхм

Което е доста добра цена за тая производителност, ще се сглобява май машина с тоя процесор, че за видео и анимация си требе дзвер.

the professor
the professor

за това не е виновен продавача, а това къде се продава стоката… в щатите ддс за стоки и услуги няма (има такса за продажби, от 0 до 8% в зависимост от щатаcomment image ), в Европа е 15-20%

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Нормално да печелят пазара, все пак продават евтини и качествени продукти, не като тия нeщacтници от мИнтел еврейски..

(*)
(*)

Качествено и (наблягам на) евтино е само на родителката ти органа от дето си се пръкнал
😀

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А на твоята хич не е тотал щета е след, като е изcpaлa такъв лyмпeн и меко казано абсолютен oлигoфpeн, дето лиже корпоративни пъpдeлници, пoдлoга мpъcнa си ти.. 😀 😀
Качествено и евтино е AMD, скъпо и зле изработено е интел, точно за такива тикви, като теб избиратели на боко тиквуний от герб..

the professor
the professor

една добра новина, да видим какво ще правят спекулантите от интел, в момента нямат нито мощности за производство, нито процесори без хардуерни уязвимости (или поне такива дето да не бавят сериозно след софтуерно запушване, ако то е възможно)…