Процесорите AMD Ryzen 3000 и видеокартите Navi ще излязат през лятото

11
704

По време на проведеното неотдавна събрание на акционерите, представителите на Advanced Micro Devices обявиха кога приблизително ще започнат продажбите на новите 7 nm продукти на компанията. Това са сървърните чипове EPYC от 2-ро поколение и процесорите Ryzen 3000 с архитектура Zen 2, както и графичните карти Navi.

Изброените по-горе продукти трябва да излязат на пазара през третото тримесечие на тази година. Тоест, на предстоящите изложения Computex и Electronic Entertainment Expo (E3) се очаква пълноценния анонс на новите CPU и GPU с детайлно описание на всички технически характеристики. Да напомним, че всички анонси на AMD ще се стриймват в реално време.

Както бе обещано по-рано, минимум до края на годината Radeon VII трябва да стане най-производителната геймърска видеокарта на AMD, а графичните карти Radeon Navi ще бъдат с едно ниво по-слаби.

Малко по-късно AMD обяви и планираните изявления на президента и генерален директор на компанията доктор Лиза Су. Тя ще говори по време на конференцията Hot Chips 2019: A Symposium on High Performance Chips. Презентацията ще се състои в Пало Алто на 19 август, 23:45 часа наше време. Доктор Лиза Су ще разкаже за възможностите на следващото поколение процесори и графични продукти.

По време на Hot Chips 2019 компанията AMD има още две сесии:

  • Zen 2 – 20 август, 19:00 часа наше време, подробно описание на архитектурата Zen 2
  • Navi – 21 август, 04:15 часа наше време – използване на 7 нанометров технологичен процес във видеокартите Navi

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
8 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
иБаси
иБаси

Чакане, чакане… а другите си играаааааааят ирите безгрижно! 🙂

Radical Vision
Radical Vision

Кво играеш бе, дали ще се заразиш с топене или спектър ли хахах.. Че те тия интелски бракми вече за нищо не стават, по добре я изметай през прозореца, заедно с RTX умиращият боклук дето не изкарва и 1 седмица работа..

иБаси
иБаси

Ми 10 години се се заеазявам с немоща на АМД, стига ми… 🙂
Ти Напред с боклуците бъди… 🙂

Radical Vision
Radical Vision

Абе като те гледам колко си грОмотен, май си от някоя махала, и си се вързал незаконно за жиците на някой стълб, иначе няма да имаш ток.. Поне показваш, че съм прав за това, какво НЕграмотници пазаруват Intel и nVIDIA, докато AMD е за технически грамотните хора….

Radeon картите не карат по 1 седмица и след това да умират, както масово RTX боклуците правят, или Ryzen да са печка, като 9900К скъпа и незащитена..

Radical Vision
Radical Vision

Тия мн се забавиха от AMD, ама явно са искали поне за процесорите по високи честоти, че им е писнало от печки като 8700К и 9900К и са решили да са брутални тоя път.. Лошо няма ама доста се забавиха, то не че някой нормален ще си даде парите за скъпа печка като 9900К дето не е и защитена..

иБаси
иБаси

Те ако бяха читави Рязъните от ден 1 щяха да са на друга цена, ама боклука си е боклук и се обезценява всеки изминал ден… 🙂

Radical Vision
Radical Vision

НЕграмотнико НЕобразован, AMD имат да си връщат пазарен дял, ама какво ти разбира на тебе главата от това, там в махалата нали знаете само как се краде и как далавери се правят, нищо друго.

Мангалата
Мангалата

И аз това съм забелязъл майна, олигофрените пазаруват интел. Лошото е че тази инерция се простира далеч над домашния потребител до разни корпоративни меринджеи които пазаруват интел от некомпетентност или от страх да не направят грешка и да им изтинат топлите безполезни местенца.

(*)
(*)

Ти затова и не си от каквото и да е корпоративно – главно заради липсата на знания, също и липсата на опит

Джо1984
Джо1984

Да, още доста ще чакам, добре че имам още 4 ексклузива на ПС4 да изигравам, а след тях, ще има едно още по-голямо чакане за ПС5!

Мангалата
Мангалата

И ПС4 и ПС5 са с АМД ЦПУ+ГПУ. Тъй че ти си вече в играта отдавна.