Процесорите AMD Ryzen 3000 и видеокартите Navi ще излязат през лятото

11
810

По време на проведеното неотдавна събрание на акционерите, представителите на Advanced Micro Devices обявиха кога приблизително ще започнат продажбите на новите 7 nm продукти на компанията. Това са сървърните чипове EPYC от 2-ро поколение и процесорите Ryzen 3000 с архитектура Zen 2, както и графичните карти Navi.

Изброените по-горе продукти трябва да излязат на пазара през третото тримесечие на тази година. Тоест, на предстоящите изложения Computex и Electronic Entertainment Expo (E3) се очаква пълноценния анонс на новите CPU и GPU с детайлно описание на всички технически характеристики. Да напомним, че всички анонси на AMD ще се стриймват в реално време.

Както бе обещано по-рано, минимум до края на годината Radeon VII трябва да стане най-производителната геймърска видеокарта на AMD, а графичните карти Radeon Navi ще бъдат с едно ниво по-слаби.

Малко по-късно AMD обяви и планираните изявления на президента и генерален директор на компанията доктор Лиза Су. Тя ще говори по време на конференцията Hot Chips 2019: A Symposium on High Performance Chips. Презентацията ще се състои в Пало Алто на 19 август, 23:45 часа наше време. Доктор Лиза Су ще разкаже за възможностите на следващото поколение процесори и графични продукти.

По време на Hot Chips 2019 компанията AMD има още две сесии:

  • Zen 2 – 20 август, 19:00 часа наше време, подробно описание на архитектурата Zen 2
  • Navi – 21 август, 04:15 часа наше време – използване на 7 нанометров технологичен процес във видеокартите Navi
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари