Процесорите Apollo Lake имат хардуерна поддръжка на 4К видео и USB Type-C

0
4

Процесорите Intel Atom Apollo Lake бяха анонсирани през месец април тази година. Това са SoC на Intel от клас Atom, които се произвеждат чрез 14 нанометров технологичен процес с използване на архитектурата Goldmont. По време на изложението Computex 2016 в Тайпе Intel съобщи, че процесорите Apollo Lake ще излязат малко след чиповете Kaby Lake, понеже SoC Intel Atom Apollo Lake се произвеждат с BGA корпус и се доставят вече запоени на дънните платки.

 

Масовото производство на процесори Atom чрез 14 нанометров технологичен процес ще увеличи времето на работа на мобилните устройства, без да понижава тяхната производителност. Новите процесори Apollo Lake с графика от 9-то поколение ще въведат в бюджетния сегмент поддръжката на 4К видео. И още, мобилните устройства с процесори Apollo Lake ще поддържат USB Type-C порта. По замисъла на Intel, тези процесори са предназначени предимно за таблети, лаптопи и NUC, които получават захранване чрез USB порта.

 

На изложението не бяха съобщени точните спецификации на новите процесори. Известно е, че те ще разсейват от 6 до 10 W топлина, ще имат по две или по четири ядра, а тактовата честота ще достига 2,7 GHz. Всичко това означава, че процесорите Intel Apollo Lake ще бъдат директен конкурент на APU на AMD от 7-мо поколение с ядра Excavator – APU A9, A6 и E2 (Stoney Ridge).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за