Процесорите Intel Core серия 9ххх може да са с припой под капачката

0
1343

Слуховете за завръщането на припоя под капачката на процесорите на Intel отдавна блуждаят в Глобалната мрежа. А в началото на тази седмица главният редактор на HardOCP Кайл Бенет (Kyle Bennet) заяви, че това ще стане тази есен с излизането на обновените процесори Skylake-X за HEDT платформата X299.

Но плановете на Intel за най-близкото бъдеще включват представянето на процесорите Intel Core серия 9ххх. Те са известни и като Coffee Lake Refresh. Според германския уеб портал PC Builders Club, в тези процесори, вместо стандартния термичен пълнеж, ще се използва припой, базиран на индий.

Intel

Анонсът на процесорите Intel Core серия 9ххх се очаква на първи август. Именно тогава приключва срока на договора за неразгласяване на информацията (NDA), подписан от един от информаторите на германския сайт.

PC Builders Club съобщи още, че процесорният гигант е започнал да изпраща инженерните екземпляри на новите процесори за тестване. Тези чипове разполагат с шест физически ядра и висок потенциал за овърклок. Някои екземпляри с лекота достигат 5,5 GHz. А под тяхната капачка явно е поставен така очаквания от много ентусиасти индиев припой.

Според тази информация, 8-ядреният чип, който трябва да оглави процесорите серия 9ххх, ще излезе след началото на продажбите на 6-ядрените решения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за