Процесорите Intel Kaby Lake-X изглежда ще бъдат пенсионирани

0
703

След по-малко от година от излизането на процесорите Intel Kaby Lake-X, корпорацията Intel се готви да ги пенсионира.

Едновременно с това, процесорният гигант призна, че идеята за „входно ниво“ за HEDT платформата LGA2066 не се е оказала удачна и оставянето на тези чипове на пазара няма смисъл.

Да си припомним, че процесорите Intel Kaby Lake-X, и по-точно Core i5-7640X и Core i7-7740X, излязоха на пазара на 26 юни. Те много бързо си спечелиха репутацията на чипове, които е по-добре да бъдат избягвани. От гледна точка на техническите характеристики, тези централни процесори на практика изцяло повтарят параметрите на четириядрените аналози за масовата десктоп платформа LGA1151. Но не могат изцяло да разкрият възможностите на дънните платки с чипсета Intel X299. И още, за разлика от процесорите Skylake-X, тези чипове имат двуканален контролер на DDR4 оперативна памет и осигуряват работата на само 16 линии PCI Express 3.0.

Intel още този месец спира производството на процесорите Kaby Lake-X. Но ще продължи да взема поръчки за тях до 30 октомври. Последната партида от тези чипове ще бъде доставена в магазините на 31 май 2019 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за