Процесорните планове на AMD и Intel събрани в обща пътна карта

0
25

Не е лесно да се помнят всички сегашни и предстоящи промени в процесорните планове на AMD и Intel, понеже те съдържат най-различни подробности и понякога имат промени. Ето защо популярният уеб-сайт PC Games Hardware състави и редовно обновява своя собствена „пътна карта“, даваща възможност само с бегъл поглед да се разбере, какво се очаква на процесорния пазар през следващите месеци.

Сега сме в началото на второто тримесечие на 2017 година и на пазара се предлагат процесорите Intel Kaby Lake, както и процесорите AMD Ryzen 7 и Ryzen 5 от поколението Summit Ridge. До края на това тримесечие се очаква Intel да представи процесори с LGA 2066 сокет за ентусиасти, които според германския уеб-портал могат да бъдат разделени на две части: Kaby Lake-X за по-икономичните потребители и Skylake-X за всички, които не се притесняват от цените.

Процесорите Bristol Ridge със Socket AM4, според тази карта трябва да се появят в магазините в началото на третото тримесечие, въпреки че те се предлагаха още от миналата година в готовите компютри.

Според PC Games Hardware, хибридните процесори AMD Raven Ridge се очакват в края на четвъртото тримесечие. Чакането си струва, понеже в тези чипове се очаква да бъде вградено новото графично ядро Vega. А през първото тримесечие на 2018 година трябва да се състои анонсът на процесорите Pinnacle Ridge с архитектура Zen+ (Zen 2).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари