Процесорният охладител Enermax ETS-T40 вече поддържа сокета LGA2011

1
29

В средата на миналата година, Enermax представи новия си процесорен охладител, наречен ETS-T40, който поддържа фирмените технологии Vortex Generator Flow, Stack Effect, Heat Pipe Direct Touch и е с дизайна Vacuum Effect. Според актуалната информация, всички нови версии на този охладител ще се предлагат в комплект с монтажни елементи, които ще спомагат за монтирането на продукта върху процесорния сокет LGA2011, което от своя страна ще осигури възможност за използването на охладителя съвместно с Intel Sandy Bridge-E чиповете.

Нека накратко Ви припомним основните характеристики на днешния охладител. Размерите на Enermax ETS-T40 са 139 х 93 х 160 мм, а теглото му е 610 грама. В конструкцията на процесорния охладител от Enermax влиза алуминиев радиатор, пронизан от четири 6-милиметрови медни топлинни тръби, които са в пряк контакт с повърхността на процесора. За обдухването на масива от алуминиеви ребра се използва един 120-мм вентилатор с патентованата технология Twister Bearing и три различни режима на работа, които се изразяват в промяна на скоростта на въртене в диапазона от 800 до 1800 об/мин. Днешната модификация на охладителя Enermax ETS-T40 използва никелирано покритие на топлинните тръби и светодиодна подсветка на вентилатора.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
PhD
PhD

Не ми харесват охладители, при които на места се прави преход мед/алуминий. Това създава предпоставки за малка, но в случая значителна топлоизолация. При този охладител на две места се прави подобен преход. Да го бяха направили целия алуминиев – по-добре щеше да е.