Coffee Lake Refresh

През следващите няколко месеца корпорацията Intel възнамерява да разшири своя асортимент от централни процесори за масовата платформа LGA1151(v2). Това са чипове Core от серия 9000 от фамилията Coffee Lake Refresh.

Начело на моделния ред от нови Coffee Lake Refresh процесори ще бъдат мощните 8-ядрени решения. Един от тези чипове се появи в базата данни на тестовия пакет SiSoftware Sandra. По този начин се потвърди предишното изтичане на информация от китайските ентусиасти.

Според SiSoftware Sandra, процесорът Intel Core i7-9700K ще има осем физически ядра без поддръжката на технологията Hyper-Threading. Това е доста необичайна конфигурация за Core i7 чиповете. Тактовата честота на този процесор е 3,6 GHz, налични са 12 MB кеш памет от трето ниво. Да отбележим, че в Turbo Boost режим, честотата се качва до 4,9 GHz.

Според появилата се неофициална информация, анонсът на процесорите Intel Core серия 9000 трябва да се състои през месец август. Продажбите на новите чипове се очаква да започнат през септември. Новите процесори ще се поддържат от съществуващите дънни платки с чипсети Intel 3хх. Необходимо е обновяване на UEFI, което да осигури съвместимостта на дъната с новите чипове.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари