Процесорът Nvidia DRIVE Atlan за безпилотни автомобили обработва квадрилион операции в секунда

8
850

Nvidia представи своето най-добро решение за безпилотния транспорт – специализираният процесор DRIVE Atlan. Новият чип обединява цялата изчислителна инфраструктура на автопилота върху един кристал, а платформата DRIVE Atlan включва всички разработки на Nvidia в областта на изкуствения интелект, безопасността, безжичните връзки и роботиката. Изчислителната мощност на DRIVE Atlan е над 1000 трилиона операции в секунда (TOPS). Новият процесор ще започне да се използва от автомобилните партньори на Nvidia през 2025 година.

Новият специализиран процесор бе представена в рамките на събитието GPU Technology Conference, което всъщност е голямата презентация Nvidia, която се провежда всяка година и е на тема изкуствен интелект и високопроизводителни изчисления. Основателят и генерален директор на Nvidia Дженсен Хуанг заяви, че DRIVE Atlan ще стане ключово решение за транспортния сектор, на което автомобилните концерни ще разчитат в продължение на десетилетия. На автомобилните компании повече няма да се налага да създават от нулата софтуера за своите нови модели, понеже всички обновявания могат да бъдат изпращани към платформата DRIVE Atlan по безжичен път.

Процесорът DRIVE Atlan се базира на ARM архитектурата и се доставя заедно с специализирания блок за обработка на данните Nvidia BlueField. Компанията подчертава, че нейният нов чип е четири пъти по-мощен от флагманския процесор Orin и 33 пъти по-бърз от широкоразпространения Xavier.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари