Пръстенът-тракер GO2SLEEP следи качеството на съня и облекчава сънната апнея

2
882

На практика всички съвременни електронни тракери следят качеството на съня и могат да регистрират отклоненията от нормите. Но създателите на проекта GO2SLEEP са проектирали своето устройство за носене преди всичко за да могат да бъдат идентифицирани заболяванията от рода на сънната апнея.

Сънната апнея е прекъсване на дишането по време на сън. Понякога е съпроводено с хъркане и е сериозно смущение на дишането и съня. Спирането на дишането по време на сън води до сериозно намаляване на кислорода в кръвта. Изключително дискомфортно заболяване, което не дава възможност за нормална почивка по време на сън и е съпроводено с главоболие и сухо гърло. Причината за това е рязкото спадане на кислорода в кръвта, от което кръвоносната система се налага да положи повече усилия, за да достави кислород до всички тъкани и до мозъка. Косвено предизвиква повишаване на кръвното налягане, водещо до инсулт и инфаркт. Хората със сънна апнея не могат да се наспят и да си починат, и не са на 100% работоспособни. Отдавна се търсят начини за борба със сънната апнея.

GO2SLEEP на компанията Sleepon е малко устройство във вид на лек пръстен, което регистрира честотата на пулса, наситеността на кръвта с кислород и движенията на потребителя по време на сън. Предлагат се три различни размера на електронния пръстен. Корпусът на устройството има защита от клас IP67. Тоест, с него спокойно могат да се мият ръцете и да се влиза под душа.

При намаляване нивото на кислород в кръвта, GO2SLEEP започва да вибрира. И по този начин предотвратява сънната апнея, без да се тревожат близките хора. Възможно е информацията за апнеята да се подава на смартфона, който да реагира по настроен от потребителя начин. GO2SLEEP натрупва статистиката, на базата на която могат да се правят лекарски препоръки за подобряване качеството на съня.

Събраните по време на използването на GO2SLEEP данни се записват и показват от мобилно приложение. Приложението е достъпно за мобилни устройства, работещи под управлението на операционните системи Android 4.3 и нагоре, и iOS 7.0 или по-нова. Връзката се осъществява чрез вградения безжичен Bluetooth 4.0 LE модул.

Капацитетът на използваната акумулаторна батерия е достатъчен за три нощи автономна работа. Паметта на GO2SLEEP е достатъчна, за да запамети данните от 7 нощи мониторинг на съня. Зареждането на GO2SLEEP става, като пръстенът просто се постави върху док станцията.

Технически характеристики на тракера GO2SLEEP:
  • Триосов акселерометър
  • Корпус от медицински силикон
  • Bluetooth 4.1 модул за безжична връзка с много ниска консумация на електрическа енергия
  • Акумулаторна батерия с капацитет 37 mAh
  • Памет, достатъчна за запис на данните от 7 нощи
  • Широк температурен диапазон
  • Защита от ниво IP67
  • Тегло 6 грама

 


Тракерът GO2SLEEP е една наистина революционна идея, която може значително да облекчи живота на милиони хора.

Новият тракер GO2SLEEP за разпознаване на сънната апнея вече се продава от популярния интернет магазин Tomtop. Цената на електронния пръстен-тракер е $89.99, но със специален код за отстъпка за нашите читатели: WD3010 получавате $30 отстъпка и цената му е само: $59.99

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари