Пуснаха в продажба Raspberry Pi за $25

0
31

Известният като „компютъра за $35“ Raspberry Pi бе представен миналата година с обещанието на Raspberry Pi Foundation, че не след дълго ще бъде пусната и версия за $25. Е, тази версия най-накрая е готова. Така нареченият Model A вече е пуснат в продажба в Европа като съвсем скоро ще бъде предложен и на световния пазар.

По-евтиният компютър има само един USB порт вместо два. Освен това, при него липсва Ethernet порт, а и RAM паметта му е по-малка – 256МВ (вместо 512МВ при последната версия на Model B). Липсата на Ethernet на практика означава, че ако собствениците на Raspberry Pi искат да ползват интернет, трябва да включат към USB порта адаптер за Wi-Fi. Това обаче ще ги лиши от използването на USB устройства заедно с интернет. Решението би било използване на USB разклонител.

Иначе Model A има едно преимущество пред Model B – хаби по-малко енергия. Raspberry Pi Foundation твърдят, че компютърът е идеален за разработването на роботи, обикновени и слънчеви батерии, сензорни платформи и какво ли още не. От фондацията в момента работят върху софтуерен ъпдейт, който ще намали още повече потреблението на електрически ток.

Компютърът по всяка вероятност ще бъде успешен подобно на предшественика си, който до сега се е продал в над 1 милион бройки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари