Първа информация за сървърната платформа Intel Cascade Lake

0
510

Специалистите на интернет портала VideoCardz публикуваха слайд, показващ някои подробности за новите сървърни чипове Intel с архитектура Cascade Lake.

VideoCardz твърди, че слайдът е показан по време на събитието Intel eXtreme Performance Users Group Spring Conference 2018, което се състоя в края на месец април в Саудитска Арабия. Процесорите с архитектура Cascade Lake ще имат до 28 ядра с поддръжката на технологията Hyper-Threading. Очаква се TDP на новите сървърни процесори да бъде в рамките на от 70 до 205 W.

Всеки чип има PCI Express 3.0 контролер, поддържащ 48 линии и 6-канален контролер на DDR4 оперативна памет. Освен това, новата платформа дава възможност за създаването на мултипроцесорни конфигурации с поддръжката на два, четири и осем сокета в рамките на една система. Всъщност, почти аналогични характеристики имат сегашните сървърни процесори Intel Xeon Scalable с архитектура Skylake-SP.

Новите неща са, че процесорите Cascade Lake имат архитектурни и честотни подобрения, поддръжката на DDR-T/Apache Pass DIMM модули и възможност за работа с оперативна памет в режим DDR4-2933.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари