Първите екземпляри на 7 nm графични процесори Navi вече се тестват от AMD

4
1010

От доста време специалистите на AMD са заети с тестването на новите процесори с архитектура Zen 2, произвеждани в заводите на TSMC чрез 7 нанометров технологичен процес. Но съвсем наскоро от конвейера започнаха да излизат първите опитни образци на още едни чипове, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес. Това са графичните процесори Navi. Информацията е на популярния уеб ресурс Fudzilla.

Според тази информация, първите инженерни образци на новите графични процесори вече са в лабораториите на Advanced Micro Devices и показват по-добри параметри от очакваното. Засега няма никакви технически характеристики.

Очаква се с прехода към по-тънки технологични норми AMD да успее значително да подобри съотношението на консумация на електрическа енергия към производителността в сравнение със сегашните 14 nm ядра Polaris и Vega.

Първите видеокарти, базирани на 7 nm графични процесори Navi се очаква да се появят през третото тримесечие на 2019 година. Според предварителна информация, това ще бъдат графични карти с бързодействие на нивото на GeForce GTX 1080 или Radeon RX Vega 64 при съвсем демократична цена от около $250.

Очаква се AMD да се заеме с high-end пазара, където властва Nvidia, към 2020 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари