Първите тестове на производителността на NVIDIA GeForce RTX 2080 Super

6
970

Следващата седмица на пазара трябва да излезе флагманската графична карта от новата серия видеокарти на Nvidia – моделът RTX 2080 Super. Досега Nvidia успя да избегне изтичането на информация за производителността на соите нови графични карти. Но сега добре известният блогър Тум Аписак (Tum Apisak) откри в базата данни на бенчмарка на играта Final Fantasy XV резултатите от тестовете на RTX 2080 Super.

Според тази информация, новата графична карта в с около 7,5% по-бърза от RTX 2080. Тя малко изпреварва Titan XP и е малко по-бавна от Titan V. От друга страна, RTX 2080 Ti си е запазила позицията в класацията на този бенчмарк. Едновременно с това се появи информация, че Nvidia не възнамерява да произвежда модела RTX 2080 Ti Super. От друга страна, малко е странно, че производителността на GeForce RTX 2080 Super е почти колкото тази на Titan V, която обаче струва четири пъти повече – $3000. Но не може да се каже, че тези тестове са официални.

Да си припомним, че конфигурацията на графичната карта RTX 2080 Super се различава от обикновената само с това, че има 128 CUDA ядра повече, а нейната работна честота на буферната памет е повишена от 13 на 15,5 GHz. Това е дало увеличение на производителността в рамките на 7-10%. Но това не е толкова малко, като се има предвид, че RTX 2080 Super струва същите $700, колкото струваше обикновената RTX 2080.

Продажбите на видеокартата Nvidia GeForce RTX 2080 Super за обявени за 23 юли тази година.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

То и 2080 TI е по-бърза от Titan V и по-евтина, но Titan V се ползва и за други неща, затова е толкова скъпа.

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Цените трябва да са по ниски клепар, ама надали си даваш сметката..

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Поредния скъп бoклyк на NOvideo, нямам намерение да им пълня джобовете нeщacтници, едно време високия клас карти бяха по 399 долара и 499 долара, това днес са карти за лапни-шарани, като онзи yбитaк ибacи, бaxти, мхм, (*), няколко ника на едно и също фeкaлнo леке..

(*)
(*)

Не че нямаш намерение, а нямаш възможност, да уточним тази подробност
😀

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Брех ни думай, а ти селска пръчко знаеш ли, че копам биткойни от преди 2010 година смaчкaнак ? RTX oтпaдъцитe са за такива с гладки мозъци както си ти, ама за жалост си от столипиново и за повече от GT1030 нямаш мaнгycтa..

(*)
(*)

Няма да те наричам циганин, да не обиждам мангалското племе
Сигурен съм че копаш, ама не било криптовалута, а септична яма