Появиха се първите резултати от тестовете на процесор Ryzen с кодово име ZD3406BAM88F4_38/34_Y. Чипът е тестван с бенчмарка PerfomanceTest 9.0 на PassMark.

Идентификаторът на бенчмарка показва осемядрен процесор с базова тактова честота 3,4 GHz (3,8 GHz в турбо режим), а това съответства на спецификациите на процесора Ryzen 7 1700X. Тестовете са проведени с помощта на сравнително слабото дъно MSI A320 AM4 с 16 GB оперативна памет тип DDR4. Операционната система е 64-битовата Windows 10 build 14393. Чипсетът в AMD A320 не поддържа овърклок, а тестовата програма не е могла да разпознае честота на турбо режима и може да се каже, че процесорът е работил с честота само 3,4 GHz.

Тестовете включват обработка на цели числа, числа с плаваща точка, криптиране, сортиране, компресия на данни и други. Процесорът AMD Ryzen 1700X демонстрира впечатляващи резултати и набра точки на нивото на Intel Core i7-5960X (3,0 – 3,5 GHz), изпреварвайки Core i7-6800K (3,4 – 3,6 GHz) и изоставайки от Core i7-6900K (3,2 – 3,7 GHz), цената на който е около тройно по-висока от Ryzen 1700X! Да не забравяне, че TDP на процесорите на Intel е 140 W, а новите процесори на AMD имат TDP 95 W.

В еднопоточните тестове новият процесор изостана единствено от Intel Core i7-7700K (4,2 – 4,5 GHz), честотната формула на който е по-висока.

Ако тези тестове се потвърдят и от други лаборатории, то AMD ще бъде много сериозен конкурент на Intel и тази година се очертава гореща.

Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Анонимен
Анонимен
4 години

Ако са верни и дори процесора не ползва турбо представете си 1800X клокнат какво ще прави, със 110 вата (повишено заради клока) , двойно по-евтин от най- мощния процесор на интел и много по-бърз и с много по-добро КПД.

конкуренция да има
конкуренция да има
4 години

Това ако е вярно… AMD са обратно в голямата игра!
А това твърдение: „цената на който е около тройно по-висока от Ryzen 1700X!“ – известни ли са официалните цени (ако може линк нещо)?

Анон-имен
Анон-имен
Отговор на  конкуренция да има
4 години

Няма как да си по-добър, като и ти си заключваш процесора за аутистката PC win 10, R.I.P new cpus!

Ето ти цени и модели –

Анонимен
Анонимен
Отговор на  Анон-имен
4 години

А кой е казал, че машинката ти непременно трябва да е под Уин? Дори да имаш неща, за тази ОС, които няма как да замениш, Wine2.0 вече е достатъчно подобрен за да ги пуска без грижи!

Анон-имен
Анон-имен
Отговор на  Анонимен
4 години

Аз казвам, ще ти дам и причини: 1.Аудио картата ми до ден днешен не се поддържа под нито една Линукс ОС 2.Играя само оригинални игри и от 800, под 100 са Линукс поддържани, не използвам пиратски. 3.Изискваните параметри за игрите са доста по-високи под Линукс, отколкото Windows такива. И най-важното, Ryzen & KabyLake имат пълна поддръжка САМО под Windows 10, иначе вече е тестван 7600к под Линукс, вади по-ниска производителност от SkyLake 6600к. Не, че не може да се напише и под XP верояно, но идеята е да се използват най-новите боклуци и да не ги интересува мнението на потребителите,… Виж още »

Някой
Някой
4 години

Нещо май аз не разбирам!
Защо се сравняват нови АМД със стари Интел?!
Ако цените споменати горе са верни то въпросния 1700Х струва 389$ х 1.85 720лв, а 7700к на Интел е 870лв къде е тази тройна разлика?

RIOTT
RIOTT
Отговор на  Някой
4 години

Може би, защото 7770К има само четири ядра, а се сравняват осемядрени процесори.

Анонимен
Анонимен
Отговор на  Някой
4 години

Първо- със стари процесори го сравняват защото дали са Skylake или Kaby lake все тая, никаква разлика, второ сравняват го и със 7700K , май не можеш да четеш и трето пак неможеш да четеш явно сравняват цената му с тази на 6900k(1000+ долара .
Връщай се в първи клас!

Някой
Някой
Отговор на  Анонимен
4 години

Явно АМД са в първи клас след като 4 ядрен Интел изкарва подобна производителност като 8 ядрен АМД!!! За пример виж FX, новите Pentium за 60$ са по-бързи от тях!

В еднопоточните тестове новият процесор изостана единствено от Intel Core i7-7700K (4,2 – 4,5 GHz), честотната формула на който е по-висока.

В това сравнение се вижда че НЕ са по добри, но има време ще почакаме ще видим…

аз
аз
Отговор на  Анонимен
4 години

много си смотан, що сравняваш 4 с 8 ядра..

стар бот
стар бот
4 години

Ползвал съм AMD, защото са по-евтини и уж по-бързи. Това е и единствения процесор, който ми е изгарял. Без клоквания и глупости. Карам си вече само с интели и не ми пука, че са малко по-скъпи. Иначе на AMD политиката ми е ясна – повече ядра. За всяко ново амд обясняват, как е много добро и винаги се оказва същия котлон!
Със здраве!

Анонимен
Анонимен
Отговор на  стар бот
4 години

Котлон са интел, ти изобщо гледаш ли новите процесори или ми знаеш едни процесори отпреди 4 години?

асд
асд
4 години

Нямам търпение да сменя стария котлон с нов 16 ядрен котлон 🙂

Анонимен
Анонимен
Отговор на  асд
4 години

А аз нямам търпение повече хора да ги сменят че да паднат цените на деругите от интел и да има пак конкурентна среда!