Първите ARM-базирани MacBook на Apple ще се появят в началото на 2021

2
414

Минг-Чи Куо, известният анализатор на продуктите на Apple, който никога не греши, сега отново заяви, че компанията наистина е напът да изостави процесорите на Intel и да премине към собствени ARM чипове, които ще захранват следващите модели MacBook и iMac компютри. Това е нещо, което всички очакваме да бъде обявено на конференцията WWDC, като ще стане ясно дали очакванията ни ще се потвърдят само след броени часове. Сега с повторното потвърждаване на тази информация от надеждния анализатор, можем да приемем прогнозата за сигурна.

Друго, което разкрива Куо, е въпросът, който вълнува всички ни – кога ще се появят първите компютри iMac и лаптопи MacBook със собствени ARM процесори на Apple? Прогнозите на анализатора отново съвпадат с по-ранните ни очаквания – според него ще видим компютри с марката Apple със собствени процесори през четвъртото тримесечие на 2020 година или първото тримесечие на 2021 година.

Най-интересното от всичко е, че според Куо следващият MacBook Pro, базиран на ARM процесор, ще бъде с идентични дизайн и размери на съществуващия 13,3-инчов MacBook Pro захранван от процесори на Intel.

Известният анализатор вярва още, че Apple ще прекрати завинаги производството на сегашната си серия 13,3 – инчови MacBook Pro с процесори Intel, след като бъдат пуснати ARM базираните версии.

Куо също така заявява, че в рамките на следващите 12 до 18 месеца, технологичният гигант планира да мигрира всичките си компютри iMac и лаптопи MacBook към собствени Apple ARM процесори, които би предоставило на компанията крайния контрол върху цялото производство на изчислителни продукти.

iMac

Що се отнася до ARM базирания настолен компютър iMac, Куо вярва, че пристигането му най-накрая ще донесе изцяло нов форм-фактор за настолните компютри на марката – нещо, при което не сме виждали значителна промяна от близо десетилетие.

Куо казва, че новият iMac ще разполага с 24-инчов дисплей и ще последва планираното обновяване на съществуващия базиран на Intel iMac, което се очаква да бъде представено през третото тримесечие на 2020 г.

Освен тона, анализаторът категорично вярва, че Apple ще бъде в състояние да произвежда масово неясен засега модел MacBook, базиран на ARM, с преработен форм-фактор през втората половина на 2021 г., следвайки друг модел MacBook с mini-LED дисплей през първата половина на 2021 г.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари