Първите Kindle за деца са вече тук

1
399

Amazon представи Kindle Kids Edition – детска версия на най-популярния електронен четец, пълна с функции, за да насърчи четенето от подрастващите умове.

Подобно на по-достъпните версии от най-добрите Kindle на Amazon, Kindle Kids Edition разполага с 6-инчов дисплей с електронно мастило (е-ink) с плътност на пикселите 167 ppi с регулируема предна подсветка, а батерията му, традиционно за всички Kindle устройства, издържа седмици само с едно зареждане. Данните за новият четец идват от прессъобщение на Amazon.

Цветовете му са в подходящите за деца розови и сини тонове, като идва и съответно със задължителната двугодишна гаранция на Amazon, както и с Amazon Fire for Kids Unlimited .

Големите допълнения във версията на Kindle за деца са въведените нови функции, които помагат на младите читатели да отразяват напредъка си, като същевременно ги стимулира да подобрят уменията си по четене – със специални значки за постижения, когато отбелязват напредък, към предварително зададени цели, както и речник Word Wise, които автоматично предоставя кратки дефиниции на трудни думи – все функции, с които Kindle за възрастни не разполага.

Също има и подходящ пълен речник и възможност за търсене на думи, като е и добавена функция за създаване на собствени речници, изградени от флаш карти, за да могат децата да записват моменти бележки и важна информация, която да преглеждат лесно в бъдеще.

Детската електронна книга идва и с подобрена функция за търсене Easy Discovery, която помага на потребителите да намират хиляди заглавия, без да знаят точния правопис и на произведението, което търсят. И накрая, заключеният екран на Kindle Kids Edition идва с тапети, изработени специално за децата.

Kindle Kids Edition вече е в предварителни продажби от днес, като цените започват от 99,99 паунда, 122 щатски долара или около 180 канадски долара, а първите реални доставки ще започнат от 30 октомври.

Освен Kindle за деца, Amazon изглежда е решила да освежи платформата си, като наблегне на детската насоченост, с още една нова функция – Fire HD 10 Kids Edition. Четецът разполага с основна 32GB вградена памет за текстови и аудио книги, а максималния възможен лимит е 512GB посредством поставяне на SD карта.

Детското издание на Fire HD 10 също е в предварителни поръчки от днес, като цената му започва от 199,99 паунда, около 245 щатски долара или 362 канадски долара, като официалното предлагане ще започне на 0-ти октомври.соб

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
д-р Събева
д-р Събева

„ще започне на 0-ти октомври.соб“ ?