fbpx
-2.2 C
София

Първият графичен процесор, създаден единствено с китайски технологии

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Китайската стартираща компания Moore Threads за проектиране и разработване на графични процесори в средата на миналата седмица представи своя първи напълно функционален GPU, в който е използвана единствено китайска интелектуална собственост.

Китайският графичен процесор има интегрирани различни модули, включително за работа с 3D графика, за хардуерна поддръжка на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, за паралелни изчисления и други. Освен това, компанията заяви, че вече е адаптирала своя GPU за съвместна работа с китайските централни процесори и операционни системи.

Само за една година китайският стартъп проведе три инвестиционни кръга. В предварителния кръг участваха известни компании като Sequoia Capital China и ByteDance. Самата Moore Threads обяви за своя пробив в научноизследователската и развойна дейност в края на своя кръг за финансиране от серия А, при който събра $313 милиона. Съобщава се още, че инвеститори са гиганти като Tencent, CCB International China Construction Bank, Qianhai FOF и China Merchant Securities. Moore Threads бе  финансирана и от Source Code Capital, подкрепяна от Shanghai Guosheng Group и Bohai Sheng (Hubei) Industrial Fund Management на BOC International.

Последната серия от инвестиции ще бъде използвана за стартиране на масовото производство на новите графични процесори, както и за разширяване на съответната вътрешна екосистема.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини