Първият таблет с IGZO-дисплей

0
8

По-малко от седмица мина, след като Sharp анонсира първия в света смартфон с иновативния IGZO дисплей, а вече е налице и IGZO-таблета AQUOS Pad SHT21. Освен това, той също е първият в света с такъв екран.

Всъщност за IGZO технологията вече сме писали в нашите новини, но ще Ви припомним, че наименованието е съкращение от „indium gallium zinc oxide“ (индий, галий, цинков оксид). Дисплеите, произведени по тази технология могат да се похвалят със супер високата си плътност на пикселите и значително по-ниската консумация на електроенергия от останалите дисплеи (с 25% по-малко в активен режим и до 4 пъти в режим на готовност).

От Sharp уверяват, че благодарение на иновативния си дисплей, AQUOS Pad SHT21 ще работи без презареждане 2-2,5 пъти по-дълго от останалите 7-инчови таблети със същия капацитет на батерията.

Освен пониженото си енергопотребление, водонепроницаемия таблет може да се похвали с много ниското си тегло – само 280 грама – това е един от най-добрите показатели на пазара. Например, Google Nexus 7 тежи 340 грама, а 7-инчовия Samsung Galaxy Tab 2 – 344 грама. Интересна опция към таблета на Sharp е и включения в комплекта му стилус.

Що се отнася до останалите спецификации, то те са доста добри: разделителната способност на дисплея – 1280 x 800 пиксела, процесорът – двуядрен Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 с тактова честота от 1,5 GHz. Обемът на оперативната памет е 1 GB, вградената – 16 GB (присъства възможност за увеличаване на капацитета чрез MicroSDHC карта памет). Капацитетът на батерията е 3460 мАч, а така също таблетът може да работи и в LTE мрежите.

За съжаление, устройството ще се продава само на японския пазар.

Спомнете си, че вчера беше представен още един смартфон с IGZO-дисплей – ASUS Padfone 2.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за