Първа информация за новия процесор Apple M1X

2
1217

Уеб изданието GizmoChina съобщи, че Apple разработва нов ARM процесор. Това е чипът M1X, който има значителни подобрения в сравнение със сега съществуващия процесор M1, който се използва в най-новите модели MacBook Air, MacBook Pro и Mac mini.

Процесорът M1 бе представен през 2020-та година и с него започна отказа на Apple да използва процесорите на Intel. Според изтеклата информация, подобрената версия на този ARM чип ще бъде много по-производителна.

Докато процесорът M1 разполага с графичен ускорител с 8х ядра, новият M1X ще има вграден 16-ядрен графичен процесор, благодарение на който лаптопите на Apple значително по-добре ще се справят с обработката на графика, изображения и видео. Графичните възможности на M1 са на нивото на дискретните видеокарти от начално ниво, а интегрираният графичен ускорител на M1X ще предложи производителност на ниво графични карти от средната ценова категория. Очаква се в бъдеще корпорацията от Купертино да усъвършенства своя процесор и да интегрира 32-ядрен графичен ускорител.

Както M1, така и M1X ще се произвежда чрез 5 нанометров технологичен процес. Максималната тактова честота при високо натоварване на чипа ще достига 3,2 GHz

Очакванията са още тази година Apple да разшири своето портфолио устройства, в които се използват нейните фирмени процесори. Предполага се, че новият M1X ще се използва в MacBook Pro с 14 и 16-инчови дисплеи, както и в моноблочния iMac.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари