Първи подробности за хибридните процесори AMD Carrizo

2
43

Още преди AMD да представи на пазара своите хибридни процесори AMD Kaveri, което предстои да се случи през месец януари 2014 година, в Мрежата вече се появи информация за поколението чипове, което ще последва. Това ще са процесорите AMD Carrizo, които ще бъдат базирани на микро-архитектурата Excavator.

На слайда, изобразяващ „пътната карта“ на десктоп-процесорите, хибридните AMD Carrizo трябва да бъдат представени през 2015 година и ще бъдат базирани на 20-нанометровата архитектура Excavator. Изглежда, че тази микро-архитектура ще бъде използвана в бъдещите хибридни процесори на AMD, както и в сървърните AMD Opteron. Процесори AMD FX с тази архитектура няма да има, подобно на процесорите с ядро Steamroller.

В хибридните процесори AMD Carrizo ще бъдат интегрирани графичните ядра GCN, които ще поддържат технологиите DirectX 11.2, TrueAudio, Mantle, OpenGL 4.3 и PCI-Express 3.0. Очаква се голямо увеличение на производителността на графичните ядра спрямо  AMD Kaveri. Енергийната ефективност на процесорите AMD Carrizo ще бъде подобрена и разсейваната от тях мощност няма да надвишава 65 W.

Процесорите AMD Carrizo ще бъдат съвместими с дънните платки Socket FM2+, базирани на чипсетите AMD A88X и AMD A78X. Според засега непотвърдени данни, новите процесори ще могат да работят с оперативната памет DDR4, която се очаква да стане много популярна през 2015 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари