Първи тестове на електромагнитния транспорт Hyperloop

0
2

Транспортната система от нов тип постепенно се превръща от фантастика в реалност

 

Hyperloop Technologies проведе успешни тестове на новата транспортна система на участък с дължина 1 километър. Hyperloop Technologies съобщи, че променя името си на Hyperloop One, най-вероятно за да не бъде бъркана с Hyperloop Transport Technologies, която е съвсем друга компания.

 

Компанията Hyperloop One бе създадена от Илън Мъск и в нея работят специалисти от NASA, Boeing, Tesla, SpaceX – общо 480 души. Мъск предвижда използването на този транспорт да бъде безплатно и да се плаща само за допълнителни услуги или по време на час-пик. Това е възможно, понеже се планира Hyperloop да използва само възобновяема енергия.

 

Тестовата система с тегло 600 килограма се ускори до 100 км/ч само за 1,1 секунди и за 2 секунди скоростта достигна 640 км/ч. Днес бяха тествани единствено двигателите и засега тръба няма. При тестовете вагонетката набра скорост по обикновени релси, а електромагнитните ускорители бяха включени по-късно. Следва удължаване на участъка до 3 километра и при следващите опити се планира достигането на скорост над 1100 км/ч.

 

Инвеститорите вярват на този проект на Илън Мъск и към предишните инвестиции от $26 милиона неотдавна бяха добавени още $80 милиона.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за