Малко преди започване продажбите на професионалните видеокарти Radeon Vega Frontier Edition, компанията AMD разреши на уеб-портала PC World да направи предварителен преглед на новата графична карта, който разкрива ключовите особености на видеокартата.

PC World се запозна с модела AMD Radeon Vega Frontier Edition с въздушно охлаждане. Използваният чип разполага с 4096 поточни процесора с тактова честота почти 1500 MHz, както и с 16 GB многослойна HBM2 памет с пропускателна способност 480 GB/s.

AMD представи две компютърни системи за сравнение, едната оборудвана с графичната карта Nvidia Titan Xp, а втората с Vega Frontier Edition. Тестовата система включва процесора Ryzen 7 1800X, 32 GB оперативна памет тип DDR4-2400, а операционната система е Windows 10 Enterprise Edition.

PC World отбеляза, че при приложенията SPECviewperf и SolidWorks, видеокартата на AMD е била с 15-50% по-бърза от модела на Nvidia.

AMD не е представила софтуер за тестването на новата видеокарта в игрите и специалистите на PC World визуално са се опитали да преценят работата на игрите DOOM (Vulkan), Prey (DirectX 11) и Sniper Elite 4 (DirectX 12) при резолюция 3440х1440 пиксела. Експертите споделиха, че и при двата случая геймплеят е бил плавен и не може да се различи, коя точно графична карта е използвана.

Характерна особеност на AMD Radeon Vega Frontier Edition е светодиодният индикатор до конекторите за допълнително захранване, който показва натоварването на графичния процесор.

Новите „Веги“ се очаква да се появят на пазара в края на следващия месец.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари