Раджа Кодури показа първите графични ускорители Intel Xe-HP

1
941

Раджа Кодури в своя Twitter акаунт обяви постиженията на Intel в областта на графичните технологии през сложната 2020-та година.

Процесорният гигант наскоро анонсира свой сървърен графичен процесор на базата на архитектурата Xe-L, който стана първият продукт на Intel на базата на Xe, използван в изчислителните ускорители за центровете за обработка на данни. Но едновременно с това в продължение на вече две години компанията публикува кратки съобщения за своята графична архитектура Xe-HP. Intel вече показа дизайна на своята платформа  Arctic Sound, в рамките на която предлага решения с един, два или три изчислителни модула.

В своята нова публикация Раджа Кодури показа снимки на H3C, поставен до два графични ускорителя Intel Xe-HP, които са предназначени за тестване от страна на партньорите на корпорацията. Това са първите външни графични ускорители, използващи PCIe шината.

Видеокартите, представени от Кодури, изглеждат като еднослотови решения без активно охлаждане. Не се съобщава какви варианти на графичните процесори Xe-HP се използват в тези продукти. Само се вижда че моделът който е по средата на снимката се захранва от един 8 пинов конектор.

Раджа Кодури с нетърпение очаква настъпването на 2021 година, когато разработчиците ще получат в своите ръце първите екземпляри на Xe-HP (на снимката), Xe-HPG (бъдещата геймърска архитектура) и Xe-HPC (Ponte Vecchio). Тоест, през следващата година можем да очакваме редица анонси на графичните продукти на Intel.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари