Радиаторът MonsterLabo The Heart тежи три килограма

0
503

Младата компания MonsterLabo, известна като създател на компютърния корпус The First с пасивно охлаждане на централния и графичния процесор, започна да приема предварителни поръчки за закупуването на радиатора The Heart. Досега той се поставяше в споменатия по-горе корпус за компютри, но производителят счита, че той би могъл да заинтригува ентусиастите. Да обърнем внимание, че заради нестандартна конструкция на този гигантски радиатор, той не може да бъде поставен в стандартен компютърен корпус.

Габаритните размери на радиатора MonsterLabo The Heart са 200 x 185 x 265 мм, при тегло 3 кг. За разсейване на топлината се използват масив от 21 алуминиеви пластини, пронизани от 12 топлинни тръби. Радиаторът охлажда както графичния, така и централния процесор, като за CPU и GPU се използват по шест топлинни тръби. Контактните площадки за централния и графичния процесор са направени от мед.

Естествено, радиаторът е абсолютно безшумен и може едновременно да охлади 100 W процесор и графичен ускорител с до 120 W отделяна топлина. А ако се използва 140 мм вентилатор със скорост на въртене 500 оборота в минута и много нисък шум, радиаторът може да се използва със 140 W CPU и 160 W GPU.

Радиаторът MonsterLabo The Heart се предлага в онлайн магазина на производителя MonsterLabo при цена 180 евро. Предлагат се модели с черен и бял цвят.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за