Развитието на 8К телевизорите набира обороти

10
1147

Уеб порталът DigiTimes съобщи, че развитието на 8К телевизията последно време бързо набира обороти. Това си личи и от излизането на специализирания мултимедиен чип Realtek RTD2893 за 8К телевизори, от изтичанията на информация за конзолите от следващо поколение на Microsoft и Sony, както и от излизането на пазара на първия в света 8К OLED телевизор на LG Electronics.

Чипът Realtek RTD2893 бе показан на изложението Computex 2019 и привлече интереса на цялата аудитория. Той може да се използва за изграждането на нови 8К платформи или обновяване на старите, без съществени усилия.

Realtek RTD2893 поддържа декодирането на 8К видео (стандартите АV1, HEVC и VP9) и може да преобразува съдържанието с по-ниска резолюция и честота на обновяване в 8К 60 Hz видео благодарение на технологията FRC. Чипът поддържа и защитения HDMI 2.1 стандарт за входно изходния сигнал и за обмен на видео чрез USB портовете и PCI Express шините.

Друг важен импулс в развитието на 8К индустрията ще стане излизането на Next-Gen конзолите през следващото поколение. Игрите с поддръжката на 8К ще станат важен стимул за закупуването на нови телевизори с резолюция 7680х4320 пиксела.

Към днешен ден на пазара вече има подобни телевизори, като например 88-инчовия модел на LG с OLED матрица, базиран на чипа Alpha 9 Gen 2 с поддръжката на изкуствен интелект за настройка на качеството и мащабирането. Но засега цената на тези устройства е не по-малко от $80 хиляди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари