Разглобиха работна станция с китайския аналог на AMD Ryzen

0
1231

Неотдавна в Китай започнаха продажбите на работната станция Sugon W330-H350, базирана на процесорите Hygon Dhyana с x86 съвместимата архитектура Zen. Техническите характеристики на устройството почти не се различават от работните станции с оригиналните процесори на AMD. Да напомни, че според договора за производството на процесорите с лиценз на AMD, тази продукция не трябва да излиза извън пределите на Китай.

В края на миналата седмица, екземпляр от китайската работна станция бе разглобен, внимателно заснет, а снимките бяха публикувани във форума Chiphell, като по този начин може да се види нейното устройство.

Компютърната система Sugon W330-C35 използва чипа Hygon Dhyana с осем процесорни ядра тип Zen с номинална тактова честота 3 GHz и с поддръжката на многопоточна работа. Интересно е, че и капачката на процесора е съвсем същата като в оригиналния чип на AMD.

За охлаждането на китайския процесор е достатъчен съвсем малък вентилатор с изцяло алуминиев радиатор без да се налага използването на мед. Типично за процесорите Hygon в десктоп сегмента, използва се BGA корпус, като процесорът е директно запоен на дънната платка.

Работната станция разполага с 32 GB оперативна памет тип DDR4-2133, а графиката се осигурява от видеокартата Nvidia GeForce GT 710. Чиповете Hygon Dhyana, точно както и процесорите Ryzen 1000, нямат интегриран графичен ускорител.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за