Разработчици откриха сериозна уязвимост в Samsung LED 3D телевизорите

4
27

Изследователи от консултантската фирма за компютърна сигурност, чиято основна дейност се заключава в издирването и продажбата на уязвимости и бъгове в софтуерни и хардуерни продукти ReVuln са открили уязвимост в неназован модел на телевизорите от серията Samsung LED 3D TV, посредством която те са успели да получат пълен достъп до телевизора и USB устройствата му.

Във видео наречено „Вашият телевизор ви гледа“, разработчиците показват какво може да се направи чрез откритата уязвимост.

ReVuln – The TV is watching you from ReVuln on Vimeo.

Ето и какво твърдят разработчиците, че може да бъде достигнато посредством използването на уязвимостта:

– настройките на приемника и списъка с канали;
– акаунтите запазени в SecureStorage;
– приставките и настройките им;
– история на филмите минали през USB-то;
– ID-то на устройството;
– фърмъуера;
– цели дялове;
– USB дисковете, които са прикачени към устройството.

Възползвайки се от въпросната уязвимост, разработчиците от ReVuln са успели да запишат имидж на диска, да го монтират на отдалечено устройство и спокойно да разгледат съдържанието му, включително и конфиденциална потребителска информация като логин имена и пароли, финансови документи и всякакъв друг тип материали.

Освен това, те са открили, че могат да контролират даже дистанционното на приемника.

Но това не е всичко. Ако злоумишленик реши да се възползва от уязвимостта, специалистите от ReVuln са установили, че той може да инсталира малуер и да гледа потребителя с вградената камера в устройства, а даже и да вземе контрол над микрофона.

Специалистите заявяват, че засегнати от уязвимостта е не само тестваният модел, но и множество устройства произведени от Samsung.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари