Революционна автомобилна конзола показаха на мобилния конгрес

1
15

Една от приятните изненади на тазгодишния Световен мобилен конгрес, който се провежда в момента в Барселона е COMODO Console, продукт на израелската компания Iway Mobile, който представлява система за комуникации и достъп до съдържание в автомобили.

Конзолата включва десетки приложения, специализирани за шофьори или за пътници в леки автомобили, чиято цел е да спестяват време и пари, да направят пътуването по-приятно и сигурно. Устройството е свързано с електрическата и аудио система на колата и изцяло замества фиксираните телефони в автомобилите. То има вградена камера, Bluetooth “хендс-фрий“ комплект, 3D навигационен софтуер и музикален плеър, а екранът му е 4.3 инчов.

Най-интересното при COMODO Console обаче са десетките онлайн услуги и приложения, разделени образно на девет „свята“ – на информацията, на телевизията, на пътя, свят на свободното време, на музиката, на ежедневното съдържание, на уиджетите и дори на офиса. „За първи път на пазара има продукт, който осъществява връзка с мрежата, без да прави компромиси със сигурността на пътя“ – посочва Дани Кнафоу, главен изпълнителен директор на Iway Mobile – „Конзолата предлага също детектор за радари и аларма за опасности на пътя, опция за предупреждение при опасно шофиране, бизнес информация и още много възможности.“

Според него конзолата има над десет пъти повече услуги, съдържание и информация от всяко друго устройство или високотехнологичен продукт за коли. В добавка COMODO се отличава и с лесен за използване интерфейс, който позволява достигане до всяка функция или съдържание с две докосвания на чувствителния екран.

Първият мобилен оператор в света, който ще пусне новата конзола на пазара е израелския Cellcom. Разработчикът обаче вече води преговори с много други оператори, както и с фирми за коли под наем и дори отделни компании с големи автомобилни паркове.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
miralaylay Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
miralaylay
miralaylay

Ето това вече е нещо много полезно.Интересно каква ще му бъде цената.