Революционният контролер Leap Motion ще е на пазара през есента

1
77

Компанията Leap Motion, която разработва иновативното устройство за управление на компютри с жестове – Leap, обяви, че е успяла да привлече нови 30 млн. щ. долара рисково финансиране за своето развитие.

Припомняме, че компактният контролер Leap може да разпознава движението на пръстите, ръцете или на други предмети в триизмерното пространство. При това, според своите създатели, устройството гарантира много по-висока степен на точност, в сравнение с управлението с мишка и е много по-чувствително от сензорен панел.

Революционният контролер се включва към персонални компютри чрез USB и може да регистрира движения в рамките на около 0.23 куб. м. Данните се обработват с помощта на софтуер, който ги преобразува в съответните команди. Според представители на Leap Motion, технологията е 200 пъти по-прецизна от други системи за управление с жестове (мислете си за Kinect).

Неотдавна Leap Motion сключи споразумение с Asus, която ще доставя Leap с някои модели от своите компютри. Контролерът може да бъде поръчан и отделно още сега, на цена от 70 щ. долара, но неговата доставка ще започне през есента. До момента вече над 100 000 потребители са направили поръчки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари