Резултатите от тестването на две паралелно работещи видеокарти Radeon RX 6800 XT

0
1036

Технологиите AMD CrossFire и Nvidia SLI са вече почти забравени. През последните няколко години и двете компании оставиха отговорността за поддръжката на multi-GPU режимите на раменете на разработчиците на компютърни игри, които от своя страна не желаят да губят ценно време и ресурси за подобна твърде малко използвана функционалност. Но въпреки това, все още има гейм проекти, които поддържат паралелната работа на поставените в компютърната система две видеокарти. Уеб порталът TweakTown реши да провери какъв все пак е прирастът на бързодействието при поставянето на втора Radeon RX 6800 XT в свободния слот.

За експеримента специалистите на TweakTown са използвали еталонна версия на Radeon RX 6800 XT заедно с модел на XFX. Тестовете са направени в три различни резолюции в четири игри с поддръжката на multi-GPU. Това са компютърните игри Sniper Elite, Strange Brigade, Rise of the Tomb Raider и Deus Ex Mankind Divided. Резултатите са показани в следната таблица:

Напълно очаквано, най-голям прираст в бързодействието има от поставянето на втора видеокарта, когато се избере 4К резолюция, където графичното решение използвано в компютърната система е най-важно. При тази резолюция FPS нараства с от 57 до 93% в зависимост от играта и графичните настройки. Най-малък ръст има при резолюция Full HD, където и една видеокарта се справя добре.

Изображението по-горе показва най-лошите и най-добрите резултати от използването на две Radeon RX 6800 XT.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари