Резултати от любителския тест на видеокартата GeForce GTX 1070 Ti в 3DMark

0
136

Следващата седмица, а именно на 26 октомври, трябва да се проведе официалния дебют на видеокартата GeForce GTX 1070 Ti, за което не е изненадващо, че на Nvidia й става все по-трудно да избегне изтичането на важни данни за нея. Уеб-ресурсът VideoCardz например, сподели резултатите от тестването на все още не излязлата карта в тестовите пакети 3DMark Fire Strike Extreme и 3DMark Time Spy.

Според резултатите от тестовете, GeForce GTX 1070 Ti се оказа малко по-производителна от основния си конкурент в лицето на Radeon RX Vega 56, а в 3DMark Time Spy, тя се нарежда на петото място преди видеоускорителя Radeon RX Vega 64. Заедно с това, адаптера може да се очаква със значителен марж да изпревари и „малката си сестра“ — GeForce GTX 1070.

Трябва също да се отбележи, че GeForce GTX 1070 Ti, въпреки минимално орязаната версия на графичния процесор Nvidia GP104, значително изостава от GeForce GTX 1080, която използва пълната версия на това GPU. Съдейки по всичко, причината за толкова значителното изоставане е ниската пропускателна способност на паметта в новата видео-карта.

Според показанията на 3DMark, картата GeForce GTX 1070 Ti ще получи 8 GВ VRAM GDDR5 с ефективна честота от 8 Ghz, а работната честота на графичния процесор е от 1607 до 1886 Mhz в динамичния овърклок.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари