Роботизираното химическо чистене Presso обработва по 150 костюма на ден

0
249

Американски стартъп Presso, който произвежда роботизирани машини за химическо чистене на дрехи, успешно приключи финансирането на своя нов проект за сума от $1,6 милиона. Машината на Presso самостоятелно чисти, глади, дезинфекцира и суши дрехата за по-малко от пет минути. Първоначално стартиращата компания се бе ориентирала към хотелите и частните клиенти, но преди няколко месеца с развитието на коронавирусната пандемия се оказа, че търсенето на тези машини е много голямо.

Компанията заяви, че предлаганата в наши дни нова машина почиства до 150 костюма на ден. Presso подчертава че използва дезинфекционни средства, одобрени от Агенцията по охрана на околната среда на САЩ (EPA), които не предизвикват алергии и дразнене на кожата. В тази роботизирана система се използва пара под налягане и патентована технология за изчистване, разработена от специалистите на Presso. При това, в режим на изпиране се изразходва три пъти по-малко вода и два пъти по-малко електрическа енергия, в сравнение с обикновените перални машини.

В началото на тази година ръководителите на големите американски медийни холдинги обърнаха внимание на технологията на Presso и направиха огромни поръчки за доставяне на тези роботизирани машини за почистване, които се използват в местата за заснемане на филми и разнообразни програми. Към днешен ден стартиращата компания има договори с почти всички компании от Холивуд, включително Warner Bros., Disney/Marvel, FOX, както и със стрийм площадките Netflix, Apple TV, HBO Max и Hulu.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари