fbpx
-3.3 C
София

Русия започва тестовото сглобяване на процесорите Байкал

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията „Байкал Електроникс“, която е създателят на едноименните руски процесори, възнамерява да започне тяхното с глобяване в заводите на GS Group в Калининградска област. По този начин значително ще се намалят разходите, както и рисковете от възникване на проблеми в логистиката.

Да си припомним, че „Байкал Електроникс“ е разрботчик на чиповете Baikal-T (BE-T1000) с архитектура MIPS Warrior P-class P5600, както и на Baikal-M (BE-M1000) с архитектура ARM v8. Кристалите се произвеждат от тайванския технологичен гигант TSMC, а тяхното пакетиране и досега се осъществява от чуждестранни предприятия.

Сега вече „Байкал Електроникс“ започва сглобяването (пакетирането) на своите процесори в Русия. Кристалите ще се поставят в корпусите на процесорите в предприятията на компанията GS Nanotech, която е част от GS Group. Засега това е експериментален проект и компанията не съобщава какви количества процесори ще се пакетират в Русия.

Пакетирането или сглобяването на чиповете е технологичен процес, който може да бъде прехвърлен на територията на РФ и по този начин по-голямата част от добавената стойност от тази дейност да се сформира в Русия.

След като бъде усвоено пакетирането на процесорите Русия възнамерява да започне да произвежда и корпусите на своите чипове. Това е сложен процес, който е сравним с производството на кристала на процесора.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини