Руско хакерско тамагочи стана суперхит в Kickstarter

5
3723

В сайта за потребителско финансиране Kickstarter само за няколко минути проектът Flipper Zero от руския разработчик Павел Жовнер се превърна в суперхит. В рамките на този проект започва производството на малко устройство с изключително много възможности, включително хакерски функционалности и вградено тамагочи.

Жовнер даде заявка за събирането на $60 000 в рамките на един месец, но тези пари се натрупаха само за 8 минути след публикуването на проекта в Kickstarter. До края на деня сумата превиши $400 000 от над 3300 потенциални купувачи.

Flipper Zero изглежда като малка джобна конзола и включва редица хакерски инструмети:

  • Радио модулът CC1101 за диапазоните 433 и 868 MHz за включване към устройствата от концепцията ‘Интернет на нещата’ – смарт контакти и осветителни тела, сензори, бойлери и т.н.
  • Програмируем инфрачервен предавател за емулация на всякакви дистанционни – за телевизори, климатици, плеъри, аудио и друга техника
  • Анализатор на радиосигналите, с помощта на който в паметта на устройството могат да бъдат записвани неизвестни протоколи
  • GPIO интерфейс от ниско ниво за включване към Arduino и Raspberry Pi
  • USB Type-C конектор, с помощта на който могат да бъдат емулирани клавиатура и Ethernet адаптер
  • RFID система за четене и програмиране на безжични маркери и ключове

С помощта на Flipper Zero е възможно да се тестват, хакват и препрограмират най-различни уреди, устройства и друга техника. Интересно е, че в устройството има интегрирана игра – тамагочи с делфин, който се храни, когато потребителят хакне нещо.

Жовнер обеща да добави Bluetooth при достигането на $300 000  (това вече стана), а при $700 000 ще бъдат добавен NFC модул без увеличение на цената.

Началната цена на Flipper Zero по време на финансирането е $99. Това е малка партида, след което цената става $199. В магазините устройството ще се продава по-скъпо.

3.8 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари