Руснак купи процесор Ryzen 3 1200 с осем активни ядра вместо с четири

5
7630

Многократно сме писали за нещо подобно в новинарската ни емисия, но това все още не се бе случвало с Ryzen 3 1200. Историята се състои в това, че един руски купувач е закупил за себе си процесор от този модел, който припомняме струва по-малко от 100 щатски долара и предлага на собственика си четири ядра.

Впоследствие обаче се оказа, че вместо четири активни ядра, чипът Ryzen 3 1200 е зарадвал собственика си с осем. Тук обаче трябва да се отбележи, че SMT технологията в случая не е активирана и CPU работи с 16 потока, въпреки наличието на осем ядра на цената за четири – предполагаме, че също ще се съгласите, че това не е зле. Освен това, за получаването на този бонус не се нуждаете от никакви трикове с отключване или флаш на BIOS. Чипът си е първоначално 8-ядрен.

Купувачът е потвърдил думите си и чрез клип в Youtube, където инструмента CPU-Z наистина е показал, че в Ryzen 3 1200 вместо четири ядра има осем. Проведените от руснака тестове в Cinebench R15 потвърждават пълната функционалност на допълнителните ядра, тъй като чипът успя да изкара около 900 точки, вместо очакваните 480 точки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари