Ръкавица с датчици командва екрана

1
0

Компютърна мишка във формата на ръкавица, снабдена с датчици, разработи компанията Samsung Electro-Mechanics. Новото устройство, наречено Scurry, позволява работата с него да става без използване на традиционните устройства за въвеждане на данни. Сензори фиксират положението на дланта и пръстите в пространството, а също наклона и ускорението. На базата на тези данни се създават команди, изпращани към компютъра. Освен да се управлява курсорът, чрез Scurry могат да се въвеждат и символи. Предвижда се да се произвеждат два варианта на мишката ръкавица, защото набирането на голям обем текст посредством миниатюрна клавиатура и сензори може да се окаже доста отегчително.
Не е ясно кога Scurry ще бъде пусната в масова продажба. Пазарът още не е готов за подобен вид високотехнологични аксесоари, смятат от компанията производител Samsung Electro-Mechanics.

Други компании също работят по създаване на подобни устройства за въвеждане на данни. Шведската фирма Senseboard Technologies вече е направила подобно устройство. На дланите се поставят специални джаджи, които следят движенията на ръцете на потребителя. Печатането става върху гладка повърхност, като потребителят си представя, че пред него има обикновена клавиатура.

Източник: Data.bg

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Jim^Morrison Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Jim^Morrison
Jim^Morrison

😆 😆 😆 С нетърпение очаквам когато такива глезотийки се появят и в България … и с нетърпение очаквам времето кагато ще мога да си ги позволя 🙂