Ръководителят на Fitbit смята, че Apple Watch е твърде сложно устройство

0
22
В края на миналата година компанията Fitbit бе най-големият доставчик на носима електроника в света. Въпреки това успехът на Apple Watch принуди Fitbit по-рано тази година да пусне собствените си смарт-часовници Blaze. Според някои източници, компанията е продала един милион устройства в Amazon през първия месец след дебюта им, което разбира се е висока стойност за тази категория продукти. Въпреки това, анализаторите изразиха своето недоверие и попитаха производителя да изясни какво точно се цели: продажби или само доставки.

Джеймс Парк, изпълнителен директор на Fitbit, е отказал да коментира данните за продажбите и в края на интервюто е заявил, че ще говори за смарт-часовника на Apple.

„Това е чудесен продукт, а Apple – страхотна компания, но устройството прави твърде много неща. В действителност, нашето проучване показа, че хората, които се интересуват от Apple Watch не се пресичат с хората, които се интересуват от нашите продукти. Аз мисля, че най-големият проблем на тази категория продукти се крие в това, че те правят прекалено много неща, а производителите не могат ясно да обяснят на хората защо им е нужно това устройство“ – твърди Джеймс Парк.

Също така, Джеймс е намекнал, че те разработват много нови продукти, които в момента са на различен етап от своята завършеност. Той само е казал, че бъдещите устройства са насочени към взаимодействие с околния свят, за интеграция с автомобилите, къщите, сградите, плащанията и за разширяване възможностите за уведомления и идентификация на потребителите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари