Самостоятелно сглобен прожектор с водно охлаждане и яркост 100 000 лумена

0
310

YouTube-потребителят Samm Sheperd публикува видеоклип, който демонстрира работата на неговия самостоятелно сглобен фенер с яркост 100 000 лумена. Консумацията на електрическа енергия на устройството е 800 W. Всичко е направено самостоятелно – охладителната система се състои от бутилка с вода, водна помпа, пластмасови тръбички и радиатор с вентилатор.

 

Използвани са 100 W светодиоди с оптична леща пред всеки диод, които са залепени с епоксидна смола, а останалите след залепянето изпъкнали части са изпилени. Светодиодите са свързани паралелно, като всеки един от тях има свързан керамичен резистор със съпротивление 1 Ω и мощност 10 W. Корпусът е направен от алуминиеви плоскости и дървена основа. При сглобяването на това чудовище е използвана доста епоксидна смола.

В клипа се казва, че яркостта достига 100 000 лумена, но това е преувеличено и реалната яркост е в рамките на 72 000 лумена. Лъчът светлина от този фенер е доста широк, за разлика от фокусираната светлина на фирмените прожектори.

 

Не се споменава капацитетът на използваните акумулаторни батерии, но в коментарите създателят на това чудо казва, че продължителността на автономна работа е около 6 минути. Водата в охлаждащата система се нагрява до 82 градуса по Целзий.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за