САЩ тестват летящ рутер

0
33

Американските военовъздушни сили започнаха тестове през този месец на новия си безжичен летящ рутер Net-T. Както се съобщава в прес релийз на ВВС, устройството се прикрепя към самолет и може да обезпечи със свързаност различни наземни подразделения.

За взаимодействието между военнослужещите си от наземните подразделения в бъдеще Пентагонът ще използва приемо – предавателя ROVER-5 (Remotely Operated Video Enhanced Receiver – 5). Портативното устройство наподобява по размери таблет iPad mini и има сензорен екран с възможности за пренос на видео.

С помощта на новото устройство командирите на подразделения ще могат да получават директно информация от разузнавачите си. За целта обаче те ще трябва да се намират в пряка видимост със самолета, на който ще се намира рутерът.

За изпитанията на летящия рутер се използват стратегическите бомбардировачи B-1B, самолетите А-10 Thunderbolt II, както и изтребителите F-16 Fighting Falcon и F-15E Strike Eagle. Пентагонът планира да изпробва новата система в бойни условия ощеп рез 2014 година. Остава въпросът: къде ще е войната.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари